En blåsig söndag

14.10.2023
Idag sitter jag i min ateljé medan det blåser rejält ute. Det är precis den typen av söndag som brukar väcka min kreativitet. Vinden susar genom träden, och jag hör löven prassla. Det är sådana stunder som ger mig ro i min ateljé, omgiven av mina målargrejer och med spänningen att skapa något nytt.

Mitt pågående projekt tillhör min nya serie och kallas "Inner Light". Det är en målning som jag längtar att dela med er. I "Inner Light" ser ni en kvinna iklädd en klänning i 1800-tals stil, sittandes vid ett bord fullt med blommor och ryska mattrissor. Hennes blick bär en antydan av längtan, som om hon drömmer om något bortom det nuvarande.

Målningen är som en blandning av olika element och symbolik. Kollage med svenska slott och prinsesskronor samsas med musikaliska noter från sången "If I Could Fly". Ett diktavsnitt är en del av konstverket:

"In a castle's golden cage, she swells, a princess bound by others' spell. Longing for skies beyond the throne, to live a life that's truly her own. With dreams of freedom, she takes flight, to follow her heart, her inner light. No more a puppet in a play, she seeks her own path, come what may."

Ett öppet fönster med galler visar tre duvor som är redo att flyga ut, medan en tom fågelbur symboliserar nyfunnen frihet. På den illustrerade väggen växer rankor, sträcker sig ut genom fönstret. Grönt, blått, rosa och guld i harmoni.

Tavlan "Inner Light" är en blandning av abstrakt realism och expressionism. Jag använder olika tekniker som inkfärger, akryl, äkta guldblad, akrylpennor, kollagebilder och oljefärger på toppen. Jag har ungefär två till tre lager olja kvar att måla innan den är klar.

I skapandets stund känner jag hur mina penseldrag fångar de känslor som jag försöker förmedla med verket. Det handlar om att fånga den mänskliga själens djup och längtan efter något mer än vad vi ser. Denna målning är en del av min resa att visa den mänskliga andens inre ljus.Tavlan är en påminnelse om att vi alla är på en resa mot något mer, något meningsfullt. 

Håll utkik för den färdiga "Inner Light". Jag ser fram emot att dela den med er och höra era tankar om tavlan och dess symbolik. Tills dess, hoppas jag att ni hittar ert eget inre ljus denna blåsiga söndag.

Med kreativitet och en frisk vind i seglen, NinaMitt Diskussionsforum

Välkommen till Mitt Diskussionsforum

Forumkategorier

Inlägg

Skapa ett nytt inlägg
Mitt Diskussionsforum

Välkommen till Mitt Diskussionsforum

Forumkategorier

Inlägg

Skapa ett nytt inlägg